czwartek, 20 września 2012
Pełnoziarnisty makaron z podgrzybkami, szpinakiem i kurczakiem
składniki: pierś kurczaka, świeży szpinak, 4 świeże podgrzybki, koncentrat grzybowy, serek topiony light/śmietanka light, sos sojowo-grzybowy light, oliwa z oliwek, sól, pieprz, makaron pełnoziarnisty "łosie" (Ikea)
Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z sosem sojowo-grzybowym. Po chwili dodajemy szpinak, pokrojone w kostkę podgrzybki, 2 łyżeczki koncentratu grzybowego, serek topiony/śmietankę i całość doprawiamy pieprzem i solą. W międzyczasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanym sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszności przeogromne. A jak tam twój pit 36 druk swojego już mam przygoptowany. leży na biurku i czeka aż będę mieć dobry dzień.
OdpowiedzUsuń