sobota, 3 lipca 2010
Faszerowane warzywa
składniki: 250g mięsa mielonego z indyka o obniżonej zawarto4ci tłuszczu, szklanka ryżu brązowego, 1,5 łyżeczki bulionu, 1/2 łyżeczki pieprzu, 5 białe papryki, cukinia, oliwa z oliwek, 1 mała zeszklona na patelni cebula, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego Tomatera
Na patelni podsmażyć mięso, dodać zeszkloną wcześniej cebulę, pieprz i bulion. Papryki wydrążyć, cukinię pokroić tak by uzyskać 4 kawałki w kształcie łódek (należy wydrążyć pestki). Ugotować ryż według przepisu podanego na opakowaniu. Gdy mięso będzie gotowe nagrzać piekarnik do 180 stopni. Na patelnię dodać ugotowany ryż oraz przecier pomidorowy, całość przemieszać. Następnie nadziewać farszem warzywa. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą z oliwek. Warzywa ułożyć w naczyniu i zapiekać w piekarniku przez 45 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz