sobota, 3 lipca 2010
Pieczona beza z leśnymi owocami i cukrem brzozowym
składniki: 200g mrożonych mieszanych owoców (rabarbar, wiśnie, truskawki, aronie, śliwki, maliny, porzeczki), 8 łyżek cukru brzozowego, 2 łyżki grenadiny, cherry lub creme de cassis, 2 białka, szczypta soli
Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Owoce wymieszać z 1/2 cukru brzozowego i 2 łyżkami grenadiny, cherry lub creme de cassis. Napełnić dna naczynek żaroodpornych i wstawić je do piekarnika na 5 minut. Ubić białka ze szczyptą soli i pozostałymi 4 łyżkami ksylitolu. Masę wyłożyć na owoce, temperaturę zmniejszyć do 180 stopni i zapiekać przez 15-20 minut. Podawać na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz