piątek, 6 maja 2011
Budyniowy krem waniliowo-cynamonowy
składniki: 1,5 szklanki mleka 0,5 % tłuszczu, 2 ubite jajka, 3 łyżki fruktozy lub innego substytutu cukru, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka esencji waniliowej
Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Następnie przelać masę do 4 miseczek żaroodpornych. Ułożyć miseczki na dużej patelni. Do patelni wlać wodę, tak by sięgała połowy wysokości miseczek. Na silnym ogniu doprowadzić wodę do wrzenia, następnie skręcić ogień do słabego. Patelnię przykryć folią aluminiową, gotować 10 minut. Gotowy krem wstawić do lodówki na min. 3 godziny i podawać schłodzony.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz