sobota, 19 czerwca 2010
Kofta indyjska
składniki: 250g sera Piątnica 0%, mąka orkiszowa razowa, 1 łyżeczka curry, suszona pietruszka, 1/2 łyżeczki soli, 4 ugotowane bataty, 1/4 łyżeczki pieprzu, słodka papryka, 1 jajko rozmieszane z wodą, 1 mała drobno posiekana papryczka chilli
Ser zagnieść z ziemniakami, przyprawić curry, solą i pieprzem. Dodać papryczkę chilli i pietruszkę, dosypać trochę mąki - tak by masa zgęstniała i dało się łatwo ulepić kulki. Każdą kulkę obtoczyć najpierw w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki, a następnie w jajku. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć kulki bardzo krótko na średnim ogniu. Podawać z brązowym ryżem, ugotowanym kalafiorem i sosem pomidorowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz