niedziela, 16 maja 2010
Azjatycka zupa kokosowa
składniki: 1 puszka mleczka kokosowego light, 1l bulionu, 3 łyżki sosy rybnego, 2-3 papryczki chilli, 1 cebulka dymka (zielona część), 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru, 1 główka kapusty pekińskiej, 1/2 soku z limonki, 20 dużych krewetek lub 2 garści koktajlowych, 1 łyżeczka bazylii
Zagotować bulion, dodać mleczko kokosowe, posiekane papryczki chilli, posiekaną dymkę, czosnek i imbir. Posiekać kapustę pekińską w paski, dorzucić do zupy i gotować do miękkości. Gdy kapusta zmięknie dorzucić krewetki i gotować aż uzyskają biały kolor. Na koniec domieszać 3 łyżki sosu rybnego, sok z cytryny i bazylię.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz