niedziela, 16 maja 2010

Pieczarki faszerowane mięsem



składniki: 500g mięsa mielonego o obniżonej zawartości tłuszczu, 500g pieczarek, 1 duża cebula, 1 łyżka posiekanego koperku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki przyprawy do shoarmy

Nagrzać piekarnik na 200 stopni. Zetrzeć cebulę na tarce, wymieszać z mięsem, dodać pieprz, curry i przyprawę do shoarmy, wymieszać i odstawić mięso na 15 minut. Pieczarki obrać, usunąć nóżki. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, układać na niej kapelusze pieczarek. Z mięsa formować kulki i ułożyć je na kapeluszach. Piec około 30-40 minut.

Przepis pochodzi od mego ukochanego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz