środa, 19 maja 2010
Papryki faszerowane
składniki: 2-3 papryki, 1 puszka pomidorów bez skórki, 450g mięsa mielonego o obniżonej zawartości tłuszczu, 10 dużych pieczarek, sól, pieprz, oregano, oliwa z oliwek, ser o obniżonej zawartości tłuszczu
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać mięso i smażyć do zrumienienia, następnie dodać pomidory, wszystko wymieszać, doprawić. Papryki przekroić na pół, usunąć gniazdka nasienne. Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą, układać w nim papryki nadziane farszem. Wstawić do piekarnika na 45 minut. Po tym czasie posypać papryki startym serem i zapiekać jeszcze 5 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz