piątek, 7 maja 2010

Czekoladowe ciasto z mikrofali

Masz niespodziewanych gości?! W dodatku jesteś na diecie?!;p




składniki:4 łyżki pszennej mąki pełnoziarnistej,2 łyżki słodziku w proszku lub 4 łyżeczki słodziku w płynie, 2 łyżki kakao, 1 jajko, 3 łyżki mleka o małej zawartości tłuszczu, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka olejku arakowego, wiórki kokosowe

Wymieszać osobno suche i mokre składniki, po czym dodać suche do mokrych, wymieszać. Ciasto przełożyć do plastikowego pojemnika (odpowiedniego do mikrofali), posypać z wierzchu kokosem. Wstawić do mikrofali na 3 minuty przy maksymalnej mocy mikrofal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz