piątek, 7 maja 2010
Omlet z bakłażanem
składniki: 50ml mleka o niskiej zawartości tłuszczu, 2 jajka, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka słodkiej papryki, bakłażan, pomidor, natka pietruszki, papryka, 2 plasterki sera o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 pieczarka, oliwa z oliwek
Bakłażana pokroić w plasterki, posolić i posmarować oliwą, posiekać natkę pietruszki paprykę posiekać w paski, pomidora i pieczarkę posiekać w plasterki. Ubić jajka, mleko, sól, pieprz i słodką paprykę. Rozgrzać małą patelnię i na oliwie podsmażyć plastry bakłażana, następnie chwilę podsmażyć pieczarki. Rozgrzać drugą patelnię, posmarować odrobiną oliwy i wylać ciasto. Smażyć 4 minuty i obrócić omlet. Gotowy omlet przełożyć na talerz. Na połowie ułożyć plasterki bakłażana, sera, pieczarek, pomidora, kawałki papryki i posypać pietruszką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz