
składniki: 4 jabłka, 200g mąki pszennej pełnoziarnistej, 4 jajka, 1 łyżeczka słodziku w płynie, 1/4 łyżeczki cynamonu, szczypta soli, 1 i 1/2 szklanki mleka o niskiej zawartości tłuszczu, 1 łyżeczka olejku waniliowego, oliwa z oliwek
Mąkę, cynamon i sól wsypać do miski, mieszając wlewać mleko, potem wbić jajka, dodać słodzik i olejek i dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na pół godziny. Jabłka umyć, obrać i pokroić na plastry. Pokrojone jabłka zamaczać w cieście i smażyć na rozgrzanej oliwie. Kiedy będą złote, wyjmować i układać na ręcznikach papierowych żeby odsączyć tłuszcz.
wygląda rewelacyjnie, kiedy Ty znajdujesz na to wszystko czas dziewczyno?
OdpowiedzUsuńSyria
z cynamonem! najlepsze.
OdpowiedzUsuńheh, Syria, to akurat robiłam w weekend;p, zostało na dwa dni, więc czasu też tak wiele nie poszło:)
OdpowiedzUsuń